Solceller – En investering för framtiden

Att installera solceller på sitt hus är ett bra beslut för att minska sin energikostnad och bidra till en mer hållbar framtid. Med solceller kan man producera sin egen el från solens strålar och minska sitt beroende av det konventionella elnätet. Genom att investera i solceller kan man spara tusentals kronor varje år på sin elräkning. 

En myt är att solcellerna inte producerar något förutom på sommaren, detta är helt felaktigt och även en mulen dag en vintermånad kan panelerna producera en betydande del av dagsbehovet. 

Vi på Triwas upplever att det finns ett stort intresse för fastighet som har solceller uppsatta och att detta kommer vara en stor fördel framöver när man ska sälja.

Solceller mäklare

Grandalsvägen 9 – Ett lyckat solcellsprojekt!

Några som satsat på den nya tekniken är våra säljare på Grandalsvägen 9. Här har man nyligen satt upp 27 st paneler som tillsammans har en estimerad produktion på 10.442 kWh. 

Att ha solceller på taket ger oss en väldigt låg driftskostnad även om vi redan från början har låga uppvärmningskostnader, säger Victor, som är väldigt nöjd med beslutet att investera i solpaneler. Vi kommer att spara pengar på vår elräkning och när vi producerar mer energi än vi använder kan vi sälja tillbaka elen till nätet och tjäna pengar. Viktigt att tänka på är att det här är i början av året fortfarande, solen är uppe färre timmar osv. Jag räknar med att anläggningen kommer dra in 80-100 kWh under soliga dagar på sommaren.

"Jag räknar med att anläggningen kommer dra in 80-100 kWh under soliga dagar på sommaren."

Solceller mäklare

Redan tidigt på året så producerar anläggningen tillfredställande. En solig 1 april så producerades det 47,5 kWh varav man använde 26,1 kWh till hushållet och laddning av bil. Man fick ett överskott som man sålde på 35,4 kWh och köpte in 14 kWh under tider som inte panelerna hade någon produktion. Jämför man med en molnig dag i slutet på mars så producerades det 30 kWh varav man använde 9,7 kWh till hushållet. Man sålde ett överskott på 19,3 kWh och köpte in 13,4 kWh. Så här har vi ett bevis på att panelerna genererar el även under årets molniga dagar.

Efter att du har betalat av installationen kommer du att ha en gratis och ren energikälla som kommer att hålla i många år framöver. Solceller är också ett miljövänligt alternativ till konventionell energi. Genom att minska din användning av fossila bränslen och istället producera din egen el från solen kan du minska din koldioxidavtryck och hjälpa till att bekämpa klimatförändringarna. Solceller är en hållbar investering som gynnar både dig och planeten.

Installationen av solceller är en relativt enkel process som vanligtvis kan genomföras på bara någon eller några dagar.

Solceller är lättskötta och hållbara. När de är monterade på taket kräver de nästan inget underhåll.

– Man behöver inte rengöra solcellerna. När det regnar så rengörs panelerna.

– Man behöver inte ta bort löv. Paneler är vinklade och hala. Det innebär att löv lätt blåser av och inte blir liggande på taket.

– Man behöver inte ta bort snö från solceller. Solpanelernas lutning och glatta material gör också att snö glider av dem.

– Man behöver inte underhålla solceller. Solpaneler är i princip underhållsfria eftersom de inte har några rörliga komponenter som kan gå sönder. Solpaneler beräknas hålla i minst 30 år.

Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för en kostnadsfri värdering.

Mäklare Skanör Falsterbo Ljunghusen Höllviken Vellinge

Vi tar oss tid

Hos oss får du alltid två mäklare som tillsammans jobbar med din försäljning. Vi är båda två närvarande på visningarna för att kunna ge varje potentiell köpare den tid de behöver med oss för att få svar på sina frågor och funderingar kring sitt nya boende. Det ger oss en bra uppfattning om varje spekulants möjligheter och förutsättningar samt ett bättre utgångsläge och möjlighet för oss att föra affären framåt.